X
تبلیغات
morghdar javan - تغذیه
پودر جوجه(ضایعات جوجه کشی) یکشنبه دوازدهم آذر 1391 18:43

پودر جوجه


یکی از فراورده های جدید که طی چند سال گذشته به عنوان یک ماده پروتئینی کلسیمی وارد خوراک طیور وآبزیان شده پودر جوجه می باشد.این ماده از پخت و آسیاب ضایعات حاصل از جوجه کشی بدست می آید.

در جوجه کشی تخم گله مادر طی یک شرایط خاص بعد از 21 روز به جوجه مرغ تبدیل می شود.البته این پروسه نیز دارای بازده 100 % نمی باشد و بطور میانگین 15-20 % تخم ها به جوجه سالم و قابل پرورش تبدیل نمی شوندو عملا باید حذف شوند.

بسته به شرایط گله مادر و جوجه کشی این ضایعات شامل درصدی تخم مرغ فاقد نطفه.درصدی تخم با جنین مرده .درصدی جوجه غیر قابل پرورش (دارای نقص) و پوسته تخم های هچ شده می باشد.

اگرچه نمی توان آنالیز دقیقی برای این ماده خوراکی ارئه داد چون درصد مواد تشکیل دهنده بسته به شرایط مختلف جوجه کشی و گله مادر متغیر است.

ما با ارسال چند نمونه از این فراورده تولیدی از کارگاه های تولیدی  شهرستان آمل به آزمایشگاه خوراک به آنالیز میانگین به شرح ذیل رسیدم که آن را در اختیار شما قرار می دهیم.

پروتئین    19-25 %

چربی            12 %

کلسیم       18-22 %

فسفر            0.3 %

رطوبت        6-4 %     

                                                                                                                    51          TVN

سالمونلا         منفی

  ecoli            منفی         

 

پودر جوجه اگرچه دارای پروتئین کمتری نسبت به پودر گوشت و ماهی است اما به علت قیمت مناسب تر و خطر آلودگی بسیار کمتر و خوش رنگ و طعم بودن می تواند در سطحی بیشتر از آنها به کار می رود و بطور گسترده در گله مرغ تخمگذار .گله مادر و پرورشی اردک و غاز و پرورش آبزیان بکار می رود.

تولید کم و تولید در شرایط خاص اقلیمی( بسته به مکان جوجه کشی که اغلب در مناطق آب و هوایی مرطوب مانند مازندران و گیلان) دسترسی به این فراورده را محدود می کند.

ما به توجه به این امر و بازار یابی اینترنتی بر آن شدیم این فراورده ارزان و کاربردی در صنعت خوراک طیور و آبزیان را در اختیار شما تولید کننده و پرورش دهنده گرامی  در تمامی استانهای کشور قرار دهیم

با تشکر از حسن توجه شما

علی واحدی   

09117767760         

تصویری از گواهی تشخیص صلاحیت و رتبه بندی مهندسین مشاور حقیقی از نظام مهندسی کشاورزی مازندران

http://www.uplooder.net/img/image/24/0ed6deced7d2e401c824a80760eed3d3/DSC00605.JPG


www.amoltiyour.blogfa.com

کپی از مطلب فوق با ذکر ماخذ بلامانع می باشد


برچسب‌ها: پودر جوجه, پودر ضایعات جوجه کشی, ارزانترین قیمت
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

فروش کنجاله زیتون با بهترین قیمت و بهترین کیفیت

شماره تماس

09117767760

انرژی کل 5500-5000 Kcal/kg

انرژی قابل متابولیسم 3000-3400 Kcal/kg

پروتئین 7-12 % بسته به نوع کم هسته و پر هسته




برای دریافت آنالیز دقیق با ما تماس بگیرید




اثرات غذایی سطوح مختلف کنجاله زیتون روی تولید و ترکیبات شیر گاوهای شیرده

مقاله 3، دوره 1، شماره 0، تیر 1376   اصل مقاله (551 K)نویسندگانعلی نیکخواه؛ احمد قربانی 

چکیده
آمار و ارقام منتشره در مورد تولیدات مواد خوراکی ومحاسبات نیاز دام و طیور کشور به انرژی ‘ پروتئین و سایر مواد مغذی نشان می دهد که کمبود انرژی قابل متابولیسم (52/24%) ‘ پروتئین خام (14/19%) و فسفر (74/24%) می باشد . بنابراین‘ شناسایی منابع خوراکی غیر متداول و تعیین ارزش غذایی آنها جهت مصرف درجیره دام و طیور کشور از اولویت خاصی برخوردار می باشد. هدف از اجرای این طرح تعیین ارزش غذایی کنجاله زیتون و سطح مطلوب مصرف آن در جیره گاو هلشتاین شیرده و محاسبه هزینه تولید یک واحد شیر تولیدی با مصرف سطوح مختلف این کنجاله بوده است. در این آزمایش از 12 راس گاو شیرده همگن در شرایط یکسان به مدت 12 روز در یک طرح آماری متوازن چرخشی (4بلوک*3دوره 28 روزه*4جیره) با جیره غذایی حاوی 0‘8‘16و 24% کنجاله زیتون با پروتئین و انرژی یکسان (به ترتیب 1‘2‘3 و 4) تغذیه شدند. در طول دوره آزمایش ‘ مقدار شیر روزانه گاوها‘ ترکیبات شیمیایی آن (درصد چربی ‘ پروتئین ‘ لاکتوز وکل موادجامد) بوسیله دستگاه "Milko – Scan 133 B" تعیین گردید. میانگین شیر خام تولیدی گاوهای تغذیه شده با جیره های حاوی 1‘2‘3و4 به ترتیب برابر 56/3±05/22‘25/3± 22/22 ‘ 79/3±55/22 و 019/2 ± 70/22 کیلوگرم در روز بود. تفاوت بین میانگین معنی دار نبود. غلظت چربی شیر تولیدی به ترتیب برابر 72/0±54/3‘ 58/0±49/3 ‘ 53/0 ±21/3 و 32/0±25/3 درصد پروتئین برابر 29/0±09/3 ‘ 21/0±11/3 ‘ 28/0±16/3 و 10/0±14/3 درصد و لاکتوز برابر 17/0±70/4 ‘ 19/0 ±70/4 ‘ 23/0±73/4 و 16/0±17/4 درصد وکل موادجامدبرابر 83/0±10/12‘ 87/0±3/12‘ 97/0±75/11 و 42/0±85/11 درصد بود . تفاوت بین میانگین ها برای هیچ یک از صفات از لحاظ آماری معنی دار نبود. داده های حاصله نشان داد که با افزایش سطح کنجاله زیتون در جیره مقدار خوراک مصرفی افزایش داشته است. این افزایش احتمالا بعلت بهبودکیفیت جیره بوده است. با توجه به اینکه مصرف کنجاله زیتون تا سطح 24% در جیره در مقایسه با جیره شاهد موجب کاهش شیر تولیدی گاوها ومیزان بعضی از ترکیبات آن شده است وهمچنین موجب افزایش هزینه شیر تولیدی (86/5%) نیز گردیده است. با توجه به این یافته ها می توان پیشنهاد نمود که مصرف کنجاله زیتون در تغذیه گاوهای شیرده از لحاظ تأمین مواد خوراکی وکاهش واردات مواد خوراکی مفید می باشدولی از لحاظ اقتصادی نیاز به بهینه سازی داردکه در این راستا باید تحقیقات بیشتری صورت گیرد.
کلیدواژگان
شیر تولیدی و ترکیبات شیر؛ کنجاله زیتون


برچسب‌ها: کنجاله زیتون
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

  در صنعت پرورش طيور به منظور كاهش تلفات و افزايش عملكرد جوجه هاي گوشتي استفاده از تركيبات آنتي بيوتيكي متداول است. استفاده از اين تركيبات آنتي بيوتيكي علاوه بر ايجاد مقاومت در سويه هاي پاتوژن در درازمدت، به علت باقيماندن تركيبات آنتي بيوتيكي در گوشت باعث نگراني هايي در مصرف كنندگان شده است. گسترش بيماريهاي ويروسي طي سالهاي اخير استفاده از پروبيوتيك ها جهت تقويت سيستم ايمني طيور را توجيه پذير نموده است. همچنين با توجه به ضوابط خاص برخي كشورها در مورد عدم وجود تركيبات آنتي بيوتيكي در گوشت، صادرات گوشت طيور به برخي كشورها با محدوديت هايي مواجه شده است كه لزوم جايگزيني پروبيوتيك ها بجاي آنتي بيوتيك ها در صنعت طيور را بيشتر نمايان مي سازد.
    استفاده از پروبيوتيك ها به علت بهبود فلور ميكروبي روده، كاهش ميزان وقوع اسهال، ايجاد خاصيت ايمني، توان رقابت با باكتريهاي پاتوژن، ايجاد مقاومت در برابر استرس و توليد برخي آنزيم ها، در صنعت پرورش طيور كشور در حال رشد است.
    عمده ترين ميكروارگانيسم هاي مستعمل در توليد پروبيوتيك ها شامل باكتري هاي خانواده Bacillus، Lactobacillus، Bifidobacteria، Streptococcus، Enterococcus، Pediococcus، مخـمر Saccharomyces و برخـي سـويه هاي قـارچ Aspergillus Oryzae مي باشند.
    Santoso (1995) نشان داد كه افزودن محيط كشت حاوي باكتري باسيلوس سوبتيليس به جيره غذايي جوجه هاي گوشتي سبب بهبود ضريب تبديل مي گردد.

ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

بیوپلکس ها (مکمل های معدنی آلی) یکشنبه ششم اسفند 1391 23:55
بیوپلکس ها (مکمل های معدنی آلی)

خلاصه
 مواد معدنی کم‌مصرف از جمله نیازهای طبیعی جوجه‌های گوشتی و سایر حیوانات اهلی است که از طریق مکمل‌های معدنی به جیره آنها افزوده می‌شود. این عناصر در جیره جوجه‌های گوشتی، شامل 6 عنصر مس، سلنیم، آهن، ید، ‌منگنز و روی است که به صورت مواد معدنی (عمدتاً اکسیدها و سولفات‌ها) فراهم میشود. برای افزایش کارایی جذب این عناصر و کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی روش جدیدی بکار می‌رود: «بیوپلکس‌ها». بیوپلکس‌ها در واقع کیلات‌های مواد آلی (بخصوص پروتئین‌ها) و عنصر فلزی هستند که مدل و سرعت جذب بالایی در روده دارند و امکان کاهش سطح استاندارد این عناصر در جیره را فراهم می‌سازند و بدون اینکه اثری بر خصوصیات تولیدی مرغ‌ها داشته باشند، آلودگی‌های زیست محیطی ناشی از این عناصر را کاهش می‌دهند. بیوپلکس‌های روی و مس معروف‌ترین و رایج‌ترین این فراوره‌ها می‌باشند.

 


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

بهبود عملکرد مرغداری ها با نظارت غیر مستقیم کارشناس

صنعت مرغداری در کشور ما با وجود پیشرفت های ابزاری . در بخش مدیریت همگام با کشورهای صنعتی پیش

نرفته و فارم های گوشتی با وجود بهره گیری از بهترین ابزار و وسایل پرورش عملکرد همتراز با کشور های دیگر

نداشته و سود و بهره وری مناسبی ندارد.

یکی از مهمترین دلایل کاهش درآمد مرغداران.پرورش تجربی و عدم اطمینان به علم روز و بهره گیری از این امر

است.

امروزه با توجه به افزایش قیمت اقلام خوراکی و ورود افزودنی های بسیار کاربردی مانند آنزیم های

تجاری.محرک های رشد و .... تهیه یک جیره کاملا بالانس و بهینه کار آسانی نیست لذا استفاده از یک

کارشناس مشاور می تواند بسیار مفید باشد.

اینجانب علی واحدی کارشناس تغذیه و پرورش طیور با تجربه ای که طی این سالها به عنوان جیره نویس

شرکت تولید خوراک طیور و مهندس ناظر مرغداری ها حاصل نموده ام بسیار خوشحال می شوم با خدمت

رسانی به شما مرغدار محترم در بهره وری هرچه بیشتر این صنعت مفید فایده باشم.


خدمات:

1.ارتباط مشاوره ای تلفنی با مرغدار دامپزشک و سرپرست فارم

2.دریافت وزن کشی.بررسی درصد و گام رشد ارائه راهکارهای عملی

3.جیره نویسی تخصصی بسته به شرایط رشد سلامت و قیمت اقلام خوراکی

4.تصمیم گیری های مشاوره ای در برون رفت از مشکلات و بیماری ها جهت کاهش هر گونه هزینه اضافی

 

ادعای ما این است که هزینه ما فقط 10% سودی است که به شما خواهیم رساند و محاسبه آن را به شما می سپاریم.

 

                        ((قرارداد ما وجدان بیدار شماست))

 

شماره تماس  09117767760


برچسب‌ها: بهبود عملکرد مرغداری ها, افزایش سود مرغداری, FCR
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |


اثراستفاده همزمان پروبیوتیک و مولتی آنزیم
)پری مالاک و کمین( بر عملکرد جوج ههای
گوشتی با جیره های بر پایه گندم و جو 

  

                                                                                                          لینک دانلود    




نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

پرورش غاز دوشنبه بیستم آذر 1391 21:2
پرورش غاز
مقدمه :
تأمین پروتئین حیوانی برای تغذیه ی انسان اهمیت بسیاری دارد . تولید گوشت طیور به عنوان گوشت سفید ، به دلایل تغذیه ای ، بهداشتی و اقتصادی ، از اهمیت بیش تری برخوردار است . کمبود منابع تولید و ریسک پذیری بالا ، لزوم استفاده از شیوه های جدید پرورش و تولید محصول رقابتی را دوچندان کرده است . پرورش غاز به خاطر ویژگی های فیزیولوژیکی و رفتاری ، بسیار آسان تر و به صرفه تر از سایر طیور است . البته به دلیل های گوناگون تولید صنعتی در کشورمان دیده نمی شود . از جمله ی این دلیل ها می توان به فرهنگ مصرف مردم ، ترس سرمایه گذاران برای ورود به این بخش ، نبود سیاست های تشویقی و برنامه ی مدون از سوی مسئولان کشاورزی و نبود پشتوانه های لازم مانند اتحادیه اشاره کرد . البته پرورش غاز به صورت سنتی در روستاهای ایران رواج دارد و به صورت نیمه صنعتی هم بسیار ناچیز است . این در حالی است که انواع پرورش غاز سال هاست که در روسیه ، اروپای شرقی و شرق آسیا رواج دارد و در این صنعت بسیار پیشرفت کرده اند .
معرفی غاز :
ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

بهبود عملکرد جوجه های گوشتی با استفاده از بنتونیت فرآوری شده گروه تحقیق و توسعه شرکت زرین خاک قاین        ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۰      



پیش گفتار:

بنتونیت ها گروهی از ترکیبات فیلوسیلیکاتی طبیعی هستند که ساختار کریستالی لایه ای داشته و عمدتاً از مونت موریلونیت (کانی های گروه اسمکتیت) تشکیل شده اند. ترکیب ساختمانی و ویژگی های فیزیکی و شیمیایی بنتونیت ها تعیین کننده اصلی کیفیت و کاربردهای مختلف آنها بوده و بر این اساس نیز ارزیابی می گردند.


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

آنزیمهای مورد استفاده در صنعت طیور چهارشنبه بیست و دوم تیر 1390 10:23
آنزیمهای مورد استفاده در صنعت طیور         ۲۶ فروردين ۱۳۸۸      



آنزیمها،پروتئینهایی هستند که در واکنشهای شیمیایی بدن به عنوان کاتالیزور عمل می کنند و موجب انجام و سرعت بخشیدن به این واکنشها می شوند . عمکرد اصلی آنها در روده پرندگان عبارت از هیدرولیز است که مولکولهای بزرگ را به انواع کوچکتر قابل استفاده برای پرندگان می شکنند . نشاسته یکی از حاملهای مهم انرژی در گیاهان می باشد . سیستم آنزیمی پرندگان بطور معمول این مولکولها را به قندهای ساده ای می شکند که بعداً جذب می شوند . پلی ساکاریدهای غیر نشاسته ای (NSP) نقش ساختمانی دارند و در دیواره سلولهای گیاهی یافت می گردند . این گونه پلی ساکاریدها قابل هضم برای پرندگان نیستند و می توانند در هضم دیگر مواد مغذی موجود در جیره مداخله کنند . آنزیمها را می توان برای شکستن پلی ساکاریدهای دیواره سلولی مورد استفاده قرار داد تا آنها را به مولکولهای با وزن مولکولی کمتر تقسیم کرده و عمل جذب را برای پرندگان میسر سازند .


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

پلت چیست و کاربرد آن کجاست ؟ چهارشنبه بیست و دوم تیر 1390 10:22
پلت چیست و کاربرد آن کجاست ؟       


امروزه پس ازگذشت سالیان سال ازورود تکنولوژی خوراک آماده (پلت)،شاید هنوز درنقاط مختلف کشور شاهد تولید غذا بصورت دستی باشید اما با وجود همین عدم آگاهی و عدم اطلاع رسانی صحیح وآموزش علمی وناکافی ،دیگر کسی به ارزش پلت و جایگاه آن در صنعت دام وطیور به دیده تردید نمی نگرد.


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

امروزه به دلیل انتخاب جوجه‌های گوشتی جهت افزایش سرعت رشد باعث شده که مشکلات مربوط به پا افزایش یابد علاوه بر عوامل ژنتیکی و سرعت رشد ترکیب جیره غذایی، مدیریت، عفونت‌ها و سموم قارچی نیز باعث بروز مشکلات پا می‌گردند یکی از رایج‌ترین این مشکلات دیسکندر و پلازیای درشت نی است. علت این عارضه نقص در کندرویست‌های در حال تکثیر در صفحه رشد است. از نظر بافت‌شناسی دیسکندر و پلازیا تجمع غضروف فاقد عروق و عمدتاً شامل کندرویست‌های در حال تقسیم است.
عوامل مؤثر در بروز مشکلات پا :
1- مواد معدنی :

ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

توصیه دوستانه به دانشجویان رشته علوم دامی/طیور

۱.زیاد به مطالب جزو ها دل نبندید.و مطالعه غیر جزو ه ای  و از منابع داشته باشید

۲.شما به اطلاعات حد اقلی زیر نیاز دارید و بدانید که تازه با ورود به بازار کار متوجه آن خواهید شد.

الف.جیره نویسی با نرم افزار به صورت کامل برای هر سویه

ب.اصول ضدعفونی سالن و انواع و روشهای ضد عفونی

ج.اصول پرورش.شرایط دما و هوایی. تغذیه ای

د.شناخت بیماری ها. علایم و داروهای بازار و زمان صحیح استفاده از آن

ه.کارگری حداقل یک دوره در یک مرغداری

و.شناخت وسایل مورد استفاده در مرغداری و طریقه کار با آن

ز. و ........................................................ ......................... ..

در این وبلاگ سعی شده تا حد امکان این اطلاعات در اختیارتان قرار گیرد اما بدون تلاش و فقط با سیو کردن مطالب در کامپیوتر هیچ آبی گرم نمی شود.اگه می خوای سربلند باشی باید انرژی صرف کنی و زحمت بکشی.به هر چیز نا امید کننده ای که می شنوی اعتنا نکن تو پس از پایان تحصیل شغلی خوب خواهی داشت و این منوط به دو شرط است. ۱. توکل به خدا و دعا  ۲.یادگیری تمام جوانب رشته خود آن گونه که نیاز است نه آنگونه که هست در تمام لحظات زندگی یک چیز را هیچ گاه فراموش نکن و آن این است که دستی پشتیبان توست که فوق و بالای هر دست و قدرتی است. و بدان همه این تلاش ها و زحمت کشیدن ها و شاغل شدن ها و سرمایه کسب کردن ها و ... زمانی ارزش خواهد بود که در جهت قرب و نزدیکی به  خداوند بزرگ و  بلند مرتبه باشد.ولا غیر

 

نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

ويتامين‌ها

 

ويتامين‌ها

اثرات

عوارض ناشي از كمبود آن

 

A

بينايي – رشد استخوان- توليد مثل- استحكام لايه پوششي- استحكام غشا و حفظ غده فوق كليوي

رشد بطئي- كاهش مقاومت در برابر بيماري‌ها- ضايعات چشمي و عدم تعادل ماهيچه‌اي- تخريب غشاء مخاطي

 

D

افزايش جذب روده- ذخيره استخواني كلسيم و فسفر-

معدني شدن طبيعي استخوان- تنظيم عملكرد مصونيتي سلول

نرمي استخوان- نرمي منقار،ناخن و ساق پا- از دست دادن رنگ دانه پر- كاهش توليد تخم-

 

E

آنتي اكسيدان- تشكيل فسفوليپيد غشاء - افزايش مقاومت بدن در برابر بيماري‌ها- واكنش اكسيداسيون و احياء - كاهش اثرات سمي فلزات سنگين مثل كاديم و جيوه

تراوش زير پوستي اب – عقيمي نرها- كاهش خاصيت جوجه‌ورآوري و تلفات جنيني

 

K

انعقاد خون

بروز بيماري كوكسيديوز- خون‌ريزي‌هاي شديد داخلي- عدم انعقاد خون- فرسايش سنگدان


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

فرایند پلت سازی با دستگاه پلت ساز پنجشنبه پانزدهم اردیبهشت 1390 10:33
پلت سازی:عبارت است از در معرض بخار آب قرار دادن خوراک آسیاب شده و سپس خروج خوراک داغ ومرطوب از داخل دستگاه پلت زن با فشارسپس توسط جریان هوا خشک کردن .

رطوبت لازم جهت پلت کردن 15-18% می باشد در مورد خوراکهای بافیبر بالا رطوبت بیشتری نیاز است.

از موادی مثل لیگنوزول ، بنتونیت ویا ملاس به عنوان مواد چسبان استفاده می شود .

به کار گیری 10-15%گندم وتا حد کمتری جو در جیره هاسبب تولید پلتی با استحکام خواهد شد . البته با توجه به هزینه بالا استفاده از 2% آب اضافی کافی است . دراین روش زمان کمتری صرف خوردن می شود بنابراین احتیاجات انرژی کاهش می یابد .

خواص پلت کردن ....


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

بهبود عملکرد جوجه های گوشتی با استفاده از بنتونیت فرآوری شده
گروه تحقیق و توسعه شرکت زرین خاک قاین

    ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۰      

 


پیش گفتار:

بنتونيت ها گروهی از ترکیبات فيلوسيليكاتی طبیعی هستند که ساختار کریستالی لایه ای داشته و عمدتاً از مونت موريلونيت (كاني هاي گروه اسمكتيت) تشكيل شده اند. ترکیب ساختمانی و ویژگی های فیزیکی و شیمیایی بنتونیت ها تعیین کننده اصلی کیفیت و کاربردهای مختلف آنها بوده و بر این اساس نیز ارزیابی می گردند. از آنجا که بنتونيت هاي استخراج شده از معادن مختلف به لحاظ تركيب و کیفیت، متفاوت بوده و استفاده از بنتونیت در تغذيه دام و طيور، رو به گسترش می باشد، انجام آزمايشات بيشتر برروي انواع خاصی از بنتونيت ضروري به نظر مي رسد.


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

پروبیوتیك ها یکشنبه یازدهم اردیبهشت 1390 10:15
در صنعت پرورش طیور به منظور كاهش تلفات و افزایش عملكرد جوجه های گوشتی استفاده از تركیبات آنتی بیوتیكی متداول است. استفاده از این تركیبات آنتی بیوتیكی علاوه بر ایجاد مقاومت در سویه های پاتوژن در درازمدت، به علت باقیماندن تركیبات آنتی بیوتیكی در گوشت باعث نگرانی هایی در مصرف كنندگان شده است. گسترش بیماریهای ویروسی طی سالهای اخیر استفاده از پروبیوتیك ها جهت تقویت سیستم ایمنی طیور را توجیه پذیر نموده است. همچنین با توجه به ضوابط خاص برخی كشورها در مورد عدم وجود تركیبات آنتی بیوتیكی در گوشت، صادرات گوشت طیور به برخی كشورها با محدودیت هایی مواجه شده است كه لزوم جایگزینی پروبیوتیك ها بجای آنتی بیوتیك ها در صنعت طیور را بیشتر نمایان می سازد.

ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

اثر جايگزيني خرده‎هاي برنج با ذرت در جيره بر عملكرد جوجه‎هاي گوشتي
حميدرضاعلي اكبرپور و همکاران

 

ضايعات غلات در تغذيه جوجه‎هاي گوشتي نقش بارزي ايفا مي كنند. در اين آزمايش اثر جايگزيني سطوح متفاوت خرده‎هاي برنج به جاي ذرت در جيره جوجه‎هاي گوشتي مورد بررسي قرار گرفت. به طور ميانگين خرده‎هاي برنج در سه سطح 0 ، 9.6 و 19 درصد جايگزين ذرت در جيره گرديد. جيره‎هاي آزمايشي در سه مرحله تغذيه ي آغازين، رشد و پاياني، طي 42 روز و به طور آزاد در اختيار جوجه‎ها قرار گرفتند. در اين بررسي مجموعا 486 قطعه جوجه خروس گوشتي سويه آرين استفاده شد. اين آزمايش در قالب يك طرح كاملا تصادفي در 3 تكرار و هر تكرار با 54 قطعه جوجه خروس گوشتي سويه آرين انجام پذيرفت. به منظور تعيين ميزان رشد، مصرف خوراك و ضريب تبديل، به طور هفتگي وزن كشي انجام شد و در پايان هر مرحله تغذيه اي نيز ميزان گلو كز خون در گروه‎هاي مورد بررسي اندازه‎گيري شد‎.
در اين آزمايش افزايش ميزان جايگزيني خرده‎هاي برنج در جيره سبب كاهش مصرف خوراك در پايان دوره پرورش گرديد  (P<0.05) و اگر چه ميزان رشد كاهش يافته و ضريب تبديل خوراك مصرفي نيز به طور جزيي بهبود يافت ولي اين تغييرات معني‎دار نبود  (P<0.05)، همچنين در اين بررسي مشاهده شد با افزايش جايگزيني برنج در جيره قيمت دان مصرفي به ازاي هر كيلوگرم افزايش وزن زنده نيز افزايش يافت. بر اساس نتايج به دست آمده مي توان از خرده‎هاي برنج تا سطح 20 درصد جيره به عنوان جايگزين مناسب براي ذرت استفاده نمود.

 http://amoltiyour.blogfa.com/

نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

تعيين انرژي قابل متابوليسم ضايعات ماكاروني چهارشنبه هفتم اردیبهشت 1390 15:12
تعيين انرژي قابل متابوليسم ضايعات ماكاروني و تاثيرات استفاده از آن بر عملكرد و صفات لاشه نيمچه‌هاي گوشتي

ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

تاثیر اسید سیتریك و آنزیم فیتاز میكروبی برعملكرد و میزان استفاده از فسفر فیتاته در جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره ذرت ـــ كنجاله سویا
ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

پرورش طیور دکتر سیاح زاده چهارشنبه هفتم اردیبهشت 1390 12:25
جزوه درسی پرورش طیور دانشگاه کشاورزی ساری
ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

ال کارنیتین+تیپاکس چهارشنبه هفتم اردیبهشت 1390 12:24
۱.مكانيسم اثر: ال كارنتين نوعي پروويتامين است كه وجودش براي متابوليسم و حركت اسيدهاي چرب با زنجير بلند در داخل سلولها ضروري است. اين ماده در ساختمان آنزيمي به نام كارنتين استيل ترنسفراز شركت مي كند كه بخشي از مكانيسم كوآنزيم A و استيل كوآنزيم A را تشكيل مي دهد. به طور كلي عملكردهاي آن در متابوليسم به شرح زير مي باشد

۲.ساكاروميسس سروايسيا(تیپاکس)


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

آنتي بيوتيکها و محرک هاي رشد آنتي بيوتيکي چهارشنبه هفتم اردیبهشت 1390 11:58
آنتي بيوتيکها و محرک هاي رشد آنتي بيوتيکي
استفاده از آنتی بیوتیکها باید با دقت کامل صورت گیرد به نحوی که حداکثر استفاده و حداقل عوارض جانبی را داشته باشد. در انتخاب آنتی بیوتیکها باید به حساسیت و مقاومت میکروارگانیسم هدف دقت کافی داشت.


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

بررسی اثرات ال کارنیتین و ویتامین C بر روی عملکرد گله تحت استرس حرارتی
 http://www.amoltiyour.blogfa.com

در این تحقیق ، ال – کارنیتین به میران 50 میلی گرم در کیلو گرم و ویتامین C به میزان 500 میلی گرم در کیلو گرم از طریق آب آشامیدنی به طور مقایسه ای به پرندگان تحت استرس گرمایی داده شد.

افزودن این دو ماده سبب بهبود وزن گیری و ضریب تبدیل غذایی گله تحت استرس حرارتی شده جالب اینکه این دو ماده در گروهی که تحت شرایط نرمال دمایی بودند تأثیرگذار نبوده است. نتایج حاصل نشان می دهد افزودن ماده  ال – کارنیتین به تنهایی و یا بصورت ترکیب با ویتامین C می تواند دارای اثرات مثبتی بر روی کاهش اثرات سوء استرس حرارتی در گله باشد.

 

Arch Tierernahr , 2003 , by : Celik ,
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

مقايسه اثرات سبوس خام و پايدار شده بر روي صفات اقتصادي طيور گوشتي
دکتر مجيد متقي طلب

 http://www.amoltiyour.blogfa.com

چكيده

سبوس برنج از جمله محصولات فرعي برنج است كه در صورت رعايت اصول صحيح نگهداري مي‌تواند بعنوان جايگزين ذرت در نظر گرفته شود. سبوس برنج عبارت است از لايه ظريف پوشاننده مغز دانه برنج كه حاوي گياهك (جنين) مي‌باشد. تركيبات سبوس برنج طبق نتايج ازمايشات انجام شده در پارك علم و فناوري گيلان حاوي 12 درصد پروتئين، 15 درصد چربي، 4/11 درصد كربوهيدراتهاي در دسترس و 3/52 درصد خاكستر خام است. سبوس برنج داراي عوامل محدودكننده‌اي است كه از جمله مي‌توان به ممانعت‌كننده تريپسين، فيتات و پوسته اشاره نمود. حرارت مرطوب و عمل‌آوري سبوس با آب گرم مي‌تواند سبب كاهش فعاليت مهاركننده تريپسين و فيتات شود. در زمان استحصال سبوس برنج، بايد كنترل شود كه ميزان پوسته آن از 5/8% تجاوز نكند. عوامل مضر عمده كه علاوه بر اسيدهاي چرب غيراشباع باعث فساد مي‌شوند، عبارتند از آنزيم‌ها (مانند ليپاز، ليپوكسي ژناز و پراكسيداز)، حشرات و ميكروارگانيزمها . پايدار كردن سبوس برنج به روشهاي فيزيكي و شيميايي صورت مي‌گيرد. از جمله روشهاي شيميايي استفاده از موادي مانند EDTA  و اتوكسي‌كوئين است و در روش فيزيكي استفاده از حرارت پائین، اشعه و غيره جزء روشهاي رايج درنظرگرفته مي‌شوند. نتايج در دسترس حاكي از استفاده از سبوس برنج در جيره حيوانات مختلف مزرعه‌اي از جمله طيور گوشتي مي‌باشد.


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

مروری بر کاربرد آنزیمها در جیره غذایی طیور
دكتر كامياب ، متخصص تغذيه و مديريت طيور

 http://www.amoltiyour.blogfa.com

تحقيقات زيادي در رابطه با استفاده از آنزيمها در جيره غذايي تك معده اي ها و بخصوص طيور انجام گرفته و در اين تحقيقات عملكرد مثبت آنزيمها در رابطه با افزايش انرژي و قابليت هضم قندها و پروتئين جيره مورد ارزيابي قرار گرفته است.


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

بررسی جایگزینی کنجاله هسته خرما به جای کنجاله سویا در جیره رشد جوجه خروسها

 

 

در این آزمایش اثر تعویض کنجاله سویا با کنجاله هسته خرما در جیره رشد 120 جوجه خروس گوشتی به مدت 56 روز مورد بررسی قرار گرفت. جوجه خروسها در سن 5 هفتگی به صورت تصادفی به گروههای آزمایش شامل 0 ، 25، 50، 75، 100 درصد کنجاله هسته خرما  به جای کنجاله سویا جایگزین شده، تقسیم بندی شد. جیره ها به ترتیب به نام های 1 تا 5 معین شد.

 

نتایج بدست آمده نشان می دهد که میانگین افزایش وزن روزانه و نسبت غذا به افزایش وزن در تیمارها دارای اختلاف معنی داری می باشد. پرندگانی که با جیره شماره 2 ( 25% جایگزینی ) تغذیه شده بودند دارای بالاترین وزن نهایی ( 17/1229 گرم ) بودند و گروه کنترل ( شماره 1 ) نیز بعد از این گروه بیشترین وزن نهایی را دارا بود. ولی پرندگانی که با جیره های شماره 3، 4 و 5 تغذیه شده بودند، به ترتیب وزن نهایی در آنها کاهش یافت. پرندگان تغذیه شده با جیره شماره 2 ، دارای بهترین نسبت غذا به افزایش وزن ( 88/3 ) بود. هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم بطور معنی داری با فزایش میزان جایگزینی کنجاله هسته خرما   به جای کنجاله سویا کاهش یافت. جیره شماره 2 کمترین هزینه به ازای هر کیلوگرم افزایش وزن بدن  و بیشترین سود را به همراه داشت.

از این مطالعه نتیجه گرفته می شود که جایگزینی سویا با کنجاله هسته خرما نه تنها باعث کاهش هزینه های تغذیه ای می شود بلکه باعث افزایش عملکرد نیز می شود.

گروه علمي موسسه اطلاعات مرغداري 

منبع :

International Journal of Poultry Science 5 (5): 401-403, 2006

نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

فواید استفاده از زئولیتها در جیره غذایی طیور

 

ý    ا رزان تمام شدن قیمت دان ( بعلت گرانتر بودن قیمت اکثر مواد اولیه تهیه دان بویژه ذرت نسبت به آن ) .

ý     تسهیل در جذب حداکثر مواد مفید و انرژی زا در خوراک مورد مصرف طیور و تقلیل ضایعات مواد غذایی جذب نشده در فضولات .

ý     صرفه جویی در مصرف خوراک روزانه طیور و کاهش هزینه های مواد خوراکی .

ý     جذب رطوبت فضولات و تسهیل در جمع آوری آنها و تقلیل بوهای سمی از جمله آمونیاک در محیط زیست و بستر طیور .

ý     کاهش هزینه های مربوط به خشک نمودن کود و فضولات طیور .

ý     کاهش خطر ابتلا به کوکسیدیوز بدنبال کاهش رطوبت کود و کاهش هزینه های مربوط به خریداری و استفاده از کوکسیدیو استات ها .

ý     ازدیاد قابل توجه در وزن طیور گوشتی .

ý     کاهش ضریب تبدیل غذایی .

ý     تنظیم سرعت عبور غذا در دستگاه گوارش طیور .

ý     افزایش توانایی دستگاه گوارش طیور در جذب مواد مغذی از جیره .

ý     کاهش حساسیت طیور نسبت به برخی از بیماریهای دستگاه گوارش مانند اسهال .

ý     افزایش کیفیت پوسته تخم مرغ ، کم کردن میزان شکستگی و ازدیاد وزن تخم مرغ و افزایش کیفیت داخلی تخم مرغ .

ý     جذب برخی عناصر سنگین و مسمویت زا از جیره مانند سزیم و سرب .

ý     جذب گروهی از سموم قارچی مانند آفلاتوکسین و ...

ý     عدم ایجاد عوارض سمی و تقلیل میزان باکتریهای مضر .

ý   امکان جانشینی زئولیتهای طبیعی به جای برخی از آنتی بیوتیکهای محرک رشد مانند زینک باسیتراسین که با توجه به قیمت نازل زئولیتها به صرفه تر است .

ý     امکان ایجاد کارخانه های خالص سازی گاز متان از کود و تامین انرژی حرارتی بسیار ارزان قیمت در مرغداریها .

 

منبع :www.ipiran.com   

نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

مرحله brooding در پرورش طيور پنجشنبه یکم اردیبهشت 1390 12:24

مرحله brooding در پرورش طيور

 

مرحله brooding در پرورش طيور به دوره اي اتلاق مي شود كه با جوجه ريزي آغاز و تا 14 روزگي ادامه مي يابد. اين دوره يكي از مهمترين زمانها درطول دوران زندگي جوجه هاست. زنده ماندن پرنده هايي كه تازه از تخم خارج شده اند به مقدار زيادي به چگونگي و سرعت انتقال آنها از هچر به محيط فارم وابسته است. در هيچ برهه زماني ديگر، عملكرد يك مدير فارم، اهميت و حساسيت اين دوره 14 روزه را ندارد. بروز هر گونه اشتباهي در اين دوره بحراني،‌ميتواند خسارات جبران ناپذيري برعملكرد كلي گله در طول دوره پرورش و توليد وارد نمايد.

 


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

مديريت (تغذيه)دراسترس گرمایی درجوجه های گوشتی

تهیه و تنظیم:علی واحدی

 استاد راهنما:دکتر شهره

استرس گرمایی چیست ؟

درجه حرارت  بدن طیور41˚c برابر با 106˚f می باشد . اگر پرند گان به هر دلیلی بین حرارت تولیدی بدن وحرارت ازدست رفته بدن نتوانند تعادل ایجاد کنند و گرمای تولیدی بیشتراز گرمای از دست رفته باشد دچار استرس گرمایی می شوند .

درجه حرارت بدن مرغها در محدوده نسبتاً دقیقی نگهداری می شود که بصورت حد بالاو حد پائین ریتم شبانه روزی درجه حرارت عمق بدن منعکس می گردد .

درجوجه هایی که به خوبی تغذیه شده باشند ، حد بالا 41.5 و حد پائین 40.5  می باشد .


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

بهترين نژاد جوجه گوشتي در ايران راس 308 بوده و هست

اهنماي انتخاب مواد خوراكي جهت جيره نويسي ::


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

تاثير چند افزودني غذايي محرک رشد بر عملکرد، ترکيب لاشه و مقادير هماتولوژي جوجه هاي گوشتي

ارایه کننده : | در تاريخ : March 17, 2011 | موضوع : علوم كشاورزي | امتياز :

عشايري زاده اميد,دستار بهروز*,شمس شرق محمود,خميري مرتضي *گروه علوم دامي، دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي، دانشگاه گرگان

اين آزمايش براي مقايسه تاثير افزودني هاي غذايي محرک رشد ركسارسون، آويلامايسن و فورمايسين گلد بر عملکرد، ترکيب لاشه و مقادير هماتولوژي جوجه خروس هاي گوشتي سويه تجاري راس 308 و در قالب طرح کاملا تصادفي انجام شد. به اين منظور يک جيره پايه به عنوان تيمار شاهد براي هر يک از دوره هاي آغازين (0 تا 21 روزگي) و رشد (22 تا 42 روزگي) بر اساس توصيه هايNRC ,1994 تهيه شد. براي تهيه پنج تيمار آزمايشي ديگر، هر يك از محرك هاي رشد شامل آويلامايسن (100 گرم در تن)، روکسارسون (200 گرم در تن)، مخلوط آويلامايسين و روکسارسون (به ترتيب 100 و 200 گرم در تن) و دو سطح از فورمايسين گلد (5/0 و 2 کيلوگرم در تن) به جيره پايه نيز افزوده شدند. بنابراين 6 تيمار آزمايشي وجود داشت كه به هر يك 5 تكرار متشكل از 18 قطعه جوجه اختصاص يافت. پرندگان تا 42 روزگي بر روي بستر پرورش يافتند و عملكرد آنها مورد بررسي قرار گرفت. نتايج آزمايش نشان داد كه تمام محرک هاي رشد به استثناي فورمايسين گلد 05/0 درصد سبب بهبود نسبي عملکرد پرندگان شدند. افزايش وزن پرندگان تغذيه شده با مخلوط آويلامايسين و روکسارسون نسبت به ساير تيمارهاي آزمايشي بيشتر ولي غير معني دار بود. درصد لاشه قابل طبخ و ران به ترتيب تحت تاثير مصرف آويلامايسين و فورمايسين گلد (05/0 درصد) قرار گرفت (05/P

نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

گاز های تولیدی در فارم های پرورش طیور پنجشنبه یکم اردیبهشت 1390 11:53

گاز های تولیدی در فارم های پرورش طیور

انواع گاز

مقدارکشنده(درصد)

مقادیر قابل تحمل(حدود مجاز)

گاز کربنیک

بیش از ۱۷

در صد                               ppm

آمونیاک

بیش از ۵./.

کمتر از 1                    کمتر از 10000

ئیدروژن سولفوره

بیش از ۵./.

کمتر از 25../.               کمتر از 25  

متان

بیش از ۵

کمتر از 4../.                  کمتر از 40

گاز های ناشناخته

نا معلوم

کمتر از 5                   کمتر از 50000                

 

بررسی اثر پروبیوتیك بر رشد و عملكرد جوجه های گوشتی




Effect of probiotic ProBioSa 1 on growth and performance of growing broilers
    Hafezi Masoud*1، Rezaee Kianoush 1، Mansouri Mehdi 2
    1 Postal C. 35818-34133، Research & Development Center، SNB Company، Garmsar، Iran
    2 Postal C. 35817-48911، Veterinary Group، Azad University، Garmsar، Iran
    
    
    
    Abstract
    To evaluate the usefulness and effects of “ProBioSa 1” Probiotic (a new product of SNB Company، Iran) in broiler diets on feed intake، weight gain، feed conversion ratio and changes on gastrointestinal tract of broilers، 360 Ross broilers divided in 3 groups and were fed with 3 treatments containing: basal feed as control group، basal diet containing Probisa probiotic and basal feed containing Perimalac probiotic for 6 weeks. Each group contains 4 replications. Results show that additions of probiotics to feed do not have any considerable effect on feed gain rather that control group، but during stress condition، it can help to heterogeneity of probiotic groups’ growth and health. Although an increase in feed conversion ratio and weight gain were seen on probiotic groups in comparison with control group، it hasn’t any statistical difference between Probiosa and Perimalac groups. Mortality of birds containing probiotic additives، decreased during growth remarkably. Weight of gastrointestinal tract among 3 groups didn’t have considerable differences; but ratio of gastrointestinal weight to total weight of birds at the end of 6 week، were lower in Probiosa group compare of Perimalac and control groups.
    
    
    Key Words: Probiosa، Perimalac، Probiotic، feed conversion ratio، growing broiler، intestinal tract
    
    
    
   

نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

تأثير جايگزيني سطوح متفاوت کنجاله کانولا پنجشنبه یکم اردیبهشت 1390 11:52
تأثير جايگزيني سطوح متفاوت کنجاله کانولا به جاي کنجاله سويا همراه با کلسيم بر عملکرد و قابليت هضم کلسيم در جوجه هاي گوشتي

نويسنده:داود شيخ بهائي*
عبدالحسين سميع**
سيد علي تبعيديان***


چکيده
اين تحقيق به منظور بررسي تأثير سطوح مختلف کنجاله کانولا (canola) و کلسيم بر عملکرد جوجه هاي گوشتي اجرا شد. کنجاله کانولا در سطوح صفر، 25و 50 درصد، جايگزين پروتئين کنجاله سويا شد و همچنين کلسيم نيز در سطوح 110،100، و 125 درصد توصيه انجمن ملي تحقيقات استفاده شد . براي انجام اين آزمايش تعداد 252 قطعه جوجه گوشتي سويه راس 308 به مدت شش هفته (از سن 7 تا 49 روزگي) در قالب يک طرح کاملاً تصادفي با هفت تيمار و سه تکرار با جيره هايي که به صورت هم انرژي و هم پروتئين تنظيم شده بود، تغذيه شد. مصرف خوراک، اضافه وزن و ضريب تبديل غذايي در دوره هاي مختلف، اجزاي لاشه، خاکستر و کلسيم استخوان درشت ني و کلسيم سرم خون در سن 49 روزگي و قابليت هضم کلسيم در سن 35 روزگي اندازه گيري گرديدند.


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

اثرات سطوح مختلف اسيد چرب و آلفاتوکوفرول پنجشنبه یکم اردیبهشت 1390 11:51
اثرات سطوح مختلف اسيد چرب و آلفاتوکوفرول استات بر عملکرد و پايداري اکسيداتيو گوشت جوجه هاي گوشتی

چكيده
اين آزمايش جهت تعيين اثرات سطوح مختلف چربي و آلفاتوكوفرول استات (ويتامين E) در جيره جوجه هاي گوشتي بر عملكرد رشد و كيفيت گوشت بعد از كشتار (TBARS) و اسيديته گوشت انجام شد. در اين تحقيق از 405 قطعه جوجه 1 روزه سويه راس 308 استفاده شد. اين آزمايش در قالب يک طرح کاملا تصادفي با آرايش فاکتوريل 3*3 شامل سه سطح روغن سويا (صفر، 5/1 و 3 درصد) و سه سطح آلفاتوكوفرول استات (صفر، 02/0 و 04/0 درصد) با 9 تيمار و 3 تكرار و 15 قطعه جوجه گوشتي به ازاي هر تکرار انجام شد. آزمايش در يک دوره 42 روزه شامل آغازين و رشد انجام شد که در طي دوره پرورش فراسنجه هاي عملکرد از قبيل اضافه وزن روزانه، خوراک مصرفي روزانه، ضريب تبديل خوراک (FCR)، نسبت بازده پروتئين (PER) و نسبت بازده انرژي (EER) اندازه گيري شدند. در انتهاي دوره از هر واحد آزمايشي يک قطعه پرنده كشتار گرديد و نمونه هاي گوشت ران مربوط به هر جوجه نيز به منظور ارزيابي کيفيت گوشت (TBARS) در روزهاي اول و 12 بعد از کشتار، در پاکت¬هاي مخصوص قرار داده شده و در فريزر نگهداري شدند. نتايج اين تحقيق نشان داد که در كل دوره پرورش اثرات اصلي و اثر متقابل تيمارها بر خوراك مصرفي، افزايش وزن روزانه، ضريب تبديل غذايي ، نسبت بازده پروتئين و نسبت بازده انرژي تاثير معني داري از لحاظ آماري نداشت (0.05≤P)، اما اثر سطح چربي و اثرات متقابل سطح چربي و سطح آلفاتوکوفرول بر وزن نهايي تاثير معني داري داشتند (0.05≥P). نتايج آزمايشات تعيين کيفيت گوشت بعد از کشتار نشان دادند که اثر تيمارهاي آزمايشي در روز اول اندازه گيري بر پارامترهاي TBARS و pH معني دار نيست (0.05≤P). حال آنکه در روز 12 اندازه گيري، اثرات سطوح مختلف چربي بر فراسنجه TBARS از لحاظ آماري معني دار بود (0.05≥P). با توجه به نتايج به دست آمده از اين آزمايش، توصيه مي شود که از چربي و آلفاتوکوفرول استات مي توان همزمان در جيره جوجه هاي گوشتي استفاده کرد، بدون اينکه تاثير منفي بر عملکرد جوجه هاي گوشتي داشته باشند.
.
مقدمه
هدف از پرورش طيور گوشتي، توليد گوشت سفيد مي باشد كه گوشت طيور منبع بسيار خوبي از نظر پروتئين، آهن و فسفر بوده و از نظر هضم بهتر از ساير دام هااست (5). امروزه در صنعت مرغداري از چربي ها و اسيد هاي چرب به عنوان منابع انرژي قابل دسترس براي جوجه ها و تأمين اسيدهاي چرب ضروري (لينولنيك، لينولئيك و اولئيك) استفاده مي شود (8) و بيشتر روغن هاي گياهي از جمله روغن سويا داراي اسيدهاي چرب ضروري هستند (15). عموماً اسيدهاي چرب غيراشباع راحت تر از اسيدهاي چرب اشباع مي توانند هضم شوند (3). ميزان انرژي چربي ها حدوداً 25/2 برابر انرژي حاصل از كربوهيدرات ها و پروتئين ها است و بنابراين استفاده از چربي ها يك روش مطلوب براي دستيابي به انرژي مورد نياز محسوب مي شود (6 و 7) و از طرفي چربي ها باعث افزايش خوشخوراكي و كاهش گرد و غبار جيره مي شوند (4). مقدار انرژي و ارزش غذايي اسيدهاي چرب گياهي بيشتر از چربي هاي حيواني است ولي چربي هاي گياهي به علت وجود اسيد هاي چرب غيراشباع که مستعد فرآيندهاي اكسيداتيو هستند و توليد راديكال هاي آزاد اسيدهاي چرب، سوپراكسيد ( )، پراكسيد هيدروژن ( )، هيدروكسيل (OH) و محصولات نامطلوب با بوي تندپ و خواص سمي (اسيدهاي چرب كوتاه زنجير، آلدئيدها، كتون ها، اسيدها، اپوكسيدها و پلي مرها) مي كنند، سريع تر فاسد مي شوند (3). مالونالدئيد از محصولات نامطلوب اكسيداسيون چربي ها است كه در آزمايش كيفيت گوشت (TBARS) از ميزان مالونالدئيد اندازه گيري شده، كيفيت گوشت بررسي مي شود (7). نور، حرارت، شدت تماس روغن با اكسيژن هوا، ميزان پيوندهاي مضاعف اسيدهاي چرب اشباع نشده، وجود عناصر سنگين مثل مثل آهن و مس، ميزان اسيد چرب آزاد در چربي ها و روغن ها و عدم وجود آنتي اكسيدانت در شدت اكسيداسيون چربي ها و روغن ها مؤثرند (4 و 8) آنتي اكسيدانت ها تركيباتي هستند كه تا زماني كه خنثي نشوند از اكسيداسيون اسيدهاي چرب غيراشباع جلوگيري مي كنند (5)‌. مهم ترين آنتي اكسيدان طبيعي ويتامين E است كه با از بين بردن راديكال هاي آزاد از پراکسيداسيون چربي ها محافظت مي كند (4). ويتامين E جزء ‌ويتامين هاي محلول در چربي است كه با چربي هاي جيره از طريق مكانيسم مشابهي هضم و جذب مي شوند و مي تواند در مقادير مناسبي ذخيره شود (3) و در بافت هاي حيواني تأثير مهمي در پايداري ليپيدها در طول زمان ذخيره گوشت دارد و از چربي ها در برابر اكسيداسيون محافظت مي كند (8). شكل استات ويتامين پايدار و شكل الكل آن بسيار ناپايدار است (2). متداول ترين منابع ويتامين E تركيباتي مانند جوانه غلات، اغلب دانه هاي روغني، لبنيات، بافت هاي دامي و سبزيجات برگ دار هستند (1). اسيدهاي چرب غيراشباع به سرعت در محل اتم كربن چسبيده به باند دوگانه چهت توليد هيدروپراكسيد اكسيده مي شوند. از شكستن هيدروپراكسيدها راديكال هاي آزاد به وجود مي آيند كه خيلي سريع تر از اكسيژن به اسيدهاي چرب ديگر متصل مي شوند. ميزان راديكال هاي آزاد به سرعت افزايش پيدا كرده و نهايتاً باهم تركيب مي شوند و واكنش خاتمه مي يابد (5). ويتامين E يك اتم H آزاد مي كند كه توسط راديكال پيروكسيل جذب مي شود و تشكيل هيدروپراكسيد مي دهد. راديكال هاي E پايدار هستند و با PUFA واكنش نمي دهند و مي توانند با راديكال هاي ديگر واكنش دهند و بنابراين زنجيره ي اكسيداسيون ليپيد در اين نقطه پايان يابد. ويتامين E بعد از اكسيده شدن و قبل از در معرض فساد قرار گرفتن، مي تواند دوباره احيا شود كه توسط ويتامين C و آنزيم گلوتايتون پراكسيداز داخل سلولي صورت مي گيرد. اكسيداسيون گوشت مي تواند توسط آنتي اكسيدان ها كنترل شود. - توكوفرول استات جيره در ماهيچه و چربي گوشت ذخيره مي شود و از اكسيداسيون گوشت بعد از كشتار محافظت مي كند
_____________________
'گرداورنده:دکتر زرگر

 

 

نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

بررسی اقتصادی استفاده از کنجاله کانولا در جیره طیور

مقدمه:

کانولا از واریته های کلزا بوده ومخصوص مناطق معتدل وسردسیراست.ازلحاظاسیدهای امینه گوگردداروویتامینها غنی است. کنجاله کانولا بطورمتوسط40%ژروتئین دارد.میزان اسید اوروسیک ان کمتر از2%کل اسیدهای چرب میباشد.

حاوی کمتراز30میکرومول گلوکوزینولات درهرگرم ماده خشک بدون روغن می باشد .

مواد وروشها :


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

اثرات پودر دارچین بر پارامترهای خونی جوجه های گوشتی در دوره آغازین و رشد 

در این مطالعه تاثیر پودر دارچین بر پارامترهای خونی240 قطعه جوجه گوشتی ماده نژاد راس در یک طرح کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. در دوره آغازین  و رشد 6 تیمار آزمایشی شامل تیمار شاهد جیره بدون افزودنی، شاهد با 15 قسمت در میلیون ویرجینیامایسین، شاهد با 1/0 درصد پودر دارچیــن، شاهد با 2/0 درصد پودر دارچین، شاهد با 3/0 درصد پودر دارچین و شاهد با 4/0 درصد پودر دارچین بود. در سنین 21 و42 روزگی، بین تیمارهای آزمایشی از نظر غلظت LDL ، AST و تیترنیوکاسل سرم خون، اختلاف معنی داری وجود نداشت. غلظت گلوکز در سن 42 روزگی، در تیمار حاوی 1/0 درصد پودر دارچین کمترین و اختلاف آن با سایر تیمارهای آزمایشی معنی دار بود. در سن 21 روزگی بالاترین غلظت کلسترول و HDL به ترتیب مربوط به تیمار حاوی 2/0 درصد دارچین و  تیمار حاوی 1/0 درصد دارچین و اختلاف معنی داری با تیمار شاهد که پایین ترین غلظت کلسترول و HDL را داشت نشان داد. تیترآنفولانزا در 21 روزگی در جیره های شاهد و ویرجینیامایسین پایین ترین و در تیمار چهار بالاترین و اختلاف شان


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

مراقبت‌هاي بهداشتي و قرنطينه‌اي

آماده سازي سالن و مزرعه (پاك سازي و ضدعفوني)

بستر

آب و آبخوري

تخمين ميزان مصرفي آب هر پرنده در روز به سي‌سي در 21 درجه سانتي گراد

دانخوري

برنامه حرارتي

تهويه و ...................

 


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

این مقاله کامل ترین مقاله موجود در حال حاضر است که توسط مهندس امینی نوشته شده و به شما قول می دهم پس از مطالعه کامل بیش از 70 % از مطالب مورد نیاز برای پرورش مرغ گوشتی را فرا خواهید گرفت. با تشکر از استاد امینی

لطفا صلوات برای استفاده از مطلب یادتون نره البته جهت سلامتی آقا امام زمان(عج)

برادر کوچکتان علی واحدی

 

نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

ادامه بهترین جزوه آموزشی پرورش مرغ گوشتی شنبه بیست و هفتم فروردین 1390 23:23
واكسيناسيون

حمل و نقل جوجه يكروزه

جوجه ريزي

 


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

ادامه بهترین جزوه آموزشی پرورش مرغ گوشتی شنبه بیست و هفتم فروردین 1390 23:22
17- اقدامات لازم جهت جمع‌آوري و انتقال گله به كشتارگاه

18- استرس گرمايي

۱۹- فرمولهاي پيشنهادي و آناليز مربوطه


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |